domingo, 5 de agosto de 2018

"Mujeres migradas", la vida real que no surt als noticiaris




La hondurenya Cinthya Maldonado dedica el seu llibre "Mujeres migradas" a “cadascuna de vosaltres que d'una o altra forma heu format part de la meva vida, tant d'aquell costat de l'Atlàntic com d'aquest. ¡Gràcies per tots els aprenentatges!". Ella va aprendre d'aquestes dones i els que llegim el llibre aprenem com és la realitat que tenim al costat i de la qual ens arriben ben poques notícies.

Milers de dones hondurenyes viuen experiències com les que ens descriu Cinthya i vivim aliens a elles. Per això és tan valuós el seu esforç en recollir-les i exposar-les -en ocasions, m'atreviria a dir que 'llençar-nos-les a la cara- a les 75 pàgines de "Mujeres migradas".

Amb un llenguatge directe i clar, Maldonado ens fica en la pell de dones que han deixat els seus fills a Hondures, i també en d’altres països centreamericans, i que encaixen nombroses vexacions a canvi d'acumular diners suficients com per a poder portar-los a Espanya amb elles o finançar els seus estudis i desenvolupament al seu país natal.

Llegint aquest recull d'històries personals apreciem tant el coratge de les protagonistes com la precarietat moral i material de moltes persones i de la societat que els rep. Unes famílies i una societat massa disposades a explotar les urgències d'aquestes dones a canvi de negar-los el salari i el tracte humà que mereixen.

Són 75 pàgines que recullen molt dolor i tristesa, però que també traspuen valentia i esperit de lluita, com anuncia Cinthya Maldonado en el paràgraf que tanca aquest extens reportatge de lectura necessària: "No pararé mai de lluitar per una formació digna de qualitat perquè cada dona migrada se senti realitzada i es pugui superar. I que els seus drets no li siguin vulnerats. La sororitat i la solidaritat sempre han de ser part de la vida de cada dona envers una altra dona ".

Siscu Baiges


"Mujeres migradas"
Letrame Editorial    www.letrame.com      info@Letrame.com
Primera edició: maig de 2018
75 pàgines
12 euros
Diseny de portada: Antonio F.López
Accessible a:
https://www.letrame.com/producto/mujeres-migradas/
https://www.amazon.es/Mujeres-Migradas-Novela-Cinthya-Maldonado/dp/841749958X

No hay comentarios:

Publicar un comentario