miércoles, 21 de septiembre de 2022

MERCADERS DEL DUBTE. FER NEGOCI A COSTA DE LA SALUT I LA VERITAT

Els historiadors Naomi Oreskes i Erik M.Conway, tots dos dels Estats Units, van publicar el 2010 el llibre “Mercaders del dubte. Como un grapat de científics va amagar la veritat sobre temes que van des del fum del tabac fins a l'escalfament global”. Capità Swing l’ha editat en castellà destacant en la seva promoció el paper que aquests científics venuts a grans emporis empresarials han jugat i encara juguen a enganyar la ciutadania sobre la responsabilitat de l'ésser humà en el canvi climàtic.

Oreskes i M.Conway repassen en aquest extens llibre com científics de primer nivell han venut la seva honorabilitat professional per satisfer els interessos dels propietaris, directius i accionistes de les empreses tabaqueres, emissores de gasos clorofluorcarbonats (CFC) o de CO2. La història es repeteix. Tant se val que siguin els efectes nocius sobre la salut del tabac, del forat de la capa d'ozó o de l'escalfament del Planeta, el llibret sempre és el mateix. Primer es neguen aquests efectes i quan ja és impresentable negar-los es passa a la fase de la confusió. S'intenta introduir el dubte en el debat sobre una cosa que ja és indiscutible.



"Mercaders del dubte" no és només un al·legat que posa al descobert amb noms i cognoms als que venen la seva suposada respectabilitat com a científics per perpetuar el negoci d'unes empreses sense escrúpols. És també un avís als mitjans de comunicació que es presten a la cerimònia de la confusió. El repàs dels autors a la història recent evidencia que molts mitjans de comunicació de prestigi s'han deixat arrossegar per les caríssimes campanyes de la confusió impulsades per tabaqueres o empreses explotadores de combustibles fòssils.

Els mercaders del dubte han declarat la guerra a la humanitat. No ho dubteu, llegiu aquest llibre. I sumeu-vos a la denúncia dels qui pensen només en els seus ingressos i posen en perill la salut dels ciutadans i el futur de la Humanitat amb els seus arguments amorals i anticientífics.

 

“Mercaderes de la duda” (Capitán Swing

Naomi Oreskes i Erik M.Conway

472 pàgines  //  23 euros

No hay comentarios:

Publicar un comentario