lunes, 8 de agosto de 2016

Fem companyia, 10 anys

                                'Molt soroll per res'
10 anys del taller de creació escènica, pioner en l'oferta pública de Barcelona

El cicle d'activitats del desè aniversari comença el 18 de setembre amb #Furgoteatre, la representació d'escenes de microteatre dins d'una furgoneta, on el públic viurà una experiència teatral innovadora des de la proximitat amb els intèrprets.
Per al mes d'octubre, està programada una exposició que repassa els 10 anys de trajectòria de Fem companyia i una obra de teatre basada en fragments de les diferents funcions representades des dels inicis del grup.
El taller de creació d'espectacles teatrals Fem companyia compleix enguany el seu desè aniversari i, per celebrar-ho, ha programat un cicle d'activitats per a la propera tardor i hivern. Fem companyia es va iniciar el curs 2005-06 al Centre Cívic Cotxeres Borrell del barri de Sant Antoni de Barcelona, com a projecte pioner en el context de les arts escèniques de la ciutat i únic al districte de l’Eixample.
En la majoria dels casos, a casa nostra, el teatre no professional està vinculat a entitats i iniciatives privades, que generalment se centren més en la pràctica escènica i no treballen tant la part formativa. D'altra banda, la formació teatral està encapçalada per escoles privades, que solen estar més enfocades cap a la professionalització. Així, és poc freqüent trobar un projecte públic on la gent pugui participar en la creació i la pràctica escènica i adquirir una certa formació teatral. Aquest és justament l'objectiu de Fem companyia, que té la voluntat de ser un nucli de creació teatral estable, que permeti crear i estrenar espectacles, alhora que els seus membres es van formant com actors i com a actrius.
Fem companyia té un format que està a cavall entre el taller de teatre i la companyia estable i, des dels seus inicis, ha tingut molt d’èxit. Durant aquests 10 anys, els diversos grups sempre han estat al màxim de participants i sol haver-hi més demanda d’inscripcions que oferta de places. En tot aquest temps, s’han estrenat 25 espectacles i han passat per Fem companyia unes 200 persones. Actualment hi ha 3 grups de 17 actors i actrius i aquest octubre començarà a funcionar el quart.


                            'Les cartes d'Hércules Poirot'  Calendari d'activitats del 10è aniversari

Vermut (micro) teatralitzat
Lloc: Barri de Sant Antoni (lloc per confirmar)
Data: 18 de setembre de 2016, de 12 a 17 h (aprox).
Descripció: La festa comptarà amb un aperitiu, activitats lúdiques i, com no, el teatre també hi estarà present. En aquest cas, seran escenes de microteatre, que es representaran dintre de furgonetes aparcades en un espai proper a la festa. El públic seurà dins de la furgo amb els actors i actrius i podrà viure una experiència única de proximitat amb els intèrprets.

Exposició “10 anys fent companyia”
Lloc (inauguració): Espai d’exposicions del Centre Cívic Cotxeres Borrell.
Data: Del 4 al 22 d’octubre de 2016.
Descripció: Exposició itinerant per resumir l’activitat de “Fem companyia” durant aquests 10 anys. L'objectiu és mostrar alguns dels materials més significatius (fotos, cartells, fragments de textos...) per explicar al trajectòria del taller de creació escènica, amb un suport de qualitat i explicacions senzilles i clares perquè, qui no conegui Fem companyia, pugui fer-se’n una idea ràpida i clara.

Espectacle “10 anys fent companyia”
Lloc: Espai Tísner del Centre Cívic Cotxeres Borrell i Auditori de l'espai Calàbria 66
Data: dissabte 22 octubre de 2016, a les 18.30 h
Descripció: Collage d’escenes amb un fil conductor, a partir de diferents fragments de les obres presentades en aquests 10 anys. Hi participaran actors i actrius actuals i també antics membres de Fem Companyia.


                                'Somni d'una nit d'estiu'


Contacte de Premsa
Irene Peiró
Telf.: 690 04 02 65


Fem Companyia a les xarxes socials

Facebook: Fem Companyia
Twitter: @femcompanyia
Instagram: femcompanyia10anys

No hay comentarios:

Publicar un comentario